Zaterdag 24 april geeft de Spaanse gitarist José Manuel Dapena interactief concert via Zoom. Vanuit zijn studio in Santiago de Compostella speelt hij live bij jou thuis. Ver weg en toch dichterbij dan ooit! Het voorprogramma verzorgt de jonge Nederlandse gitariste Sara Rütten. Stel tijdens het concert je vragen via de chatknop in Zoom. Na afloop beantwoorden beide gitaristen zoveel mogelijk vragen.

José Manuel Dapena debuteerde in 2008 in de Carnegie Hall. Zijn repertoire is bijzonder divers, variërend van Bach tot hedendaagse muziek. Dapena volgde lessen bij David Russell, die een grote invloed had op zijn opvatting van het instrument en schreef: “Hij is een uitstekende speler met een sterke warme toon, behendige techniek en is in staat om magie in de muzikale zinnen over te brengen.” 

Sara Rütten kreeg na een van haar eerste gitaarlessen van Peter Thissen aan het Centrum van de Kunsten Eindhoven het huiswerk om op zoek te gaan naar de mooiste noot op de gitaar. Sindsdien is ze daar nooit meer mee gestopt. Momenteel studeert ze bij Gabriel Bianco aan het Conservatorium van Amsterdam. In de zomer van 2019 won ze de derde prijs in de jeugd categorie van het Concurso José Tomás Villa de Petrer in Spanje.

Reserveer je ticket voor slechts €9,95! Kijk je met meerderen, dan is het zeer welkom als je twee tickets afneemt. Je steunt daarmee de gitaristen én de voortgang van deze concerten. Voor tickets en verdere info: https://www.eventbrite.nl/e/143956272085


za 24 april 2021
20:00 - 21:30