Grisha Goryachev

https://meestersopdegitaar.nl/

Grisha Goryachev
Grisha Goryachev is één van de grootste flamenco-ambassadeurs van deze tijd. Als wonderkind gaf Grisha Goryachev talrijke uitvoeringen in prestigieuze concertzalen in de gehele Sovjet-Unie. Na een tournee door Spanje werd hij uitgenodigd om zijn kunsten te tonen aan grootmeester Paco de Lucía. Deze droeg er kort daarna persoonlijk aan bij dat aan Goryachev een Amerikaans visum werd toegekend, op basis van diens ‘buitengewone prestaties’.

Alma Flamenca
Grisha Goryachev studeerde klassiek gitaar aan het New England Conservatory of Music in Boston bij de beroemde gitaarvirtuoos Eliot Fisk. Hij nam twee cd’s op: Alma Flamenca en Homenaje a Sabicas. Grisha Goryachev staat bekend om zijn muzikale gevoeligheid en buitengewone virtuositeit. Zijn YouTube-video’s zijn inmiddels meer dan twee miljoen keer bekeken.

Flamenco Klassieken
In de stijl van de legendarische flamenco-meesters als Ramón Montoya en Sabicas blaast Grisha Goryachev de traditie van solo flamenco-gitaar nieuw leven in. De in St. Petersburg geboren en in de Verenigde Staten woonachtige gitarist speelt meesterwerken van flamenco-grootheden als Paco de Lucia, Mario Escudero, Vicente Amigo, Gerardo Nuñez en Rafael Riqueni.


za 12 maart 2022
20:15 - 22:30