Martin van Hees (NL) & Guo Zhi Tang (DE)

Martin van Hees (1990) is volgens Zoran Dukic een musicus met een ‘uitmuntende muzikale expressie’. Van Hees studeerde in 2014 cum laude af voor zijn Masters aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een onderscheiding voor zijn bijdrage aan de hedendaagse muziek.

Martin van Hees won diverse prijzen op nationale en internationale gitaarconcoursen: 1e prijs Lions National Guitar Competition (2009), 1e prijs Patras International Guitar Competition (2015), 2e prijs Northern Guitar Awards (2005), 3e prijs Kolkata International Guitar Festival and Competition (2014).

In de periode oktober-december 2014 bezocht van Hees India met ‘The Classical Guitar Project’ waar hij een serie concerten, workshops en masterclasses gaf. In april 2016 gaf hij een tournee door Griekenland met als hoogtepunten de optredens op het Patras Guitar Festival en het Crete Guitar Festival.

Verder trad Martin van Hees op in Thailand, Italië, België, Zwitserland en Nederland. Hij maakt deel uit van de hedendaagse muziekgroep Kluster5 waarmee hij optrad op de nationale televisie (Vrije Geluiden) en radio (4). In 2016 bracht hij zijn eerste cd uit: Cadence.

Guo Zhi Tang is een klassieke gitarist en gitaarleraar uit Neu-Ulm, Duitsland. Van Stefan Schmitz kreeg hij zijn eerste gitaarlessen. In juni 2021 behaalde Guo Zhi zijn Bachelor in de klas van Takeo Sato aan het Vorarlberger Landeskonservatorium in Feldkirch, Oostenrijk.

In het wintersemester van 2021/2022 begint hij zijn studie bij Andreas von Wangenheim aan de Hochschule für Musik Luzern, om zijn artistieke en pedagogische capaciteiten verder te verbreden.

 

Guo Zhi is een indrukwekkend persoon en kunstenaar, die je het brede spectrum van muzikale expressie in verschillende genres laat ervaren. Tijdens zijn bachelor studie speelde hij in verschillende duo’s en trio’s. Belangrijk voor Guo Zhi‘s muzikale ontwikkeling was het optreden met gitarist Emanuel Treutwein.


za 13 november 2021
20:00 - 22:00