Met een concert van de Tsjechische meestergitarist Pavel Steidl sluit de Stichting Guitar Canon haar zoektocht naar de 50 meest aansprekende muziekwerken die de klassieke gitaar groot hebben gemaakt af: wat deed ertoe en waar gaan we heen?

Pavel Steidl

zo 24 okt. 2021 20.15– 22.35 Kleine Zaal

Pavel Steidl, geboren in Tsjechië, behoort tot een van de meest invloedrijke klassieke gitaristen van zijn generatie. Naast zijn carrière op de internationale podia, verspreid wereldwijd over zo’n 50 landen, is hij hoofdvakdocent aan zowel The Academy of Performing Arts in Praag als aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de lijn van Dionisio Aguado die zei: ‘The guitar if it’s played well, she talks!’, heeft Pavel Steidl de gave om haar te laten zingen!

Guitar Canon
Onder de naam Guitar Canon hebben vele gitaargrootheden hun bijdrage geleverd aan het samenstellen van de canon en het opnemen van iconische gitaarwerken. Velen stonden nog in de rij om hun favoriete werk op te nemen voor Stingray, de partner die zorgde voor een wereldwijd publiek. De gitaar tussen de opera’s, strijkkwartetten en pianoreuzen: het gaf de gitaar een steun in de rug in haar zoektocht naar een groter publiek. Kijk, luister en bewonder haar op guitarcanon.com.


di 24 augustus 2021
20:30 - 22:45

Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
Amsterdam