Petra Poláčková (CZ) & Maya Descheemaeker (BE)

Poláčková‘s spel was zo technisch zeker en muzikaal inzichtelijk, dat het onvoorstelbaar was dat iets wat ze speelde moeilijk zou kunnen zijn.” (Cleveland Klassiek)

Petra Poláčková begon haar gitaarstudie op zesjarige leeftijd. Ze kreeg les van Mr. Faltus en Mrs. Pavelkova. Ze studeerde ook bij Zdenek Dvorak in Praag. In 2010 voltooide zij haar studie aan de muziekschool in Pardubice (Tsjechië) bij Prof. Dr. Petr Saidl. Ze behaalde haar Bachelor- en Masterdiploma bij Prof. Paolo Pegoraro aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Graz, Oostenrijk.

Naast haar studie heeft Petra Poláčková deelgenomen aan een indrukwekkend aantal masterclasses in heel Europa, gegeven door internationaal gerenommeerde klassieke gitaristen en musici als Leo Brouwer, Zoran Dukic, Massimo Felici, Hubert Käppel, Pablo Márquez, Elena Papandreou, Thomas Müller-Pering, Judicael Perroy, Pavel Steidl en anderen. In 2011 ontving ze het Merit Diploma aan de Chigiana Academie van Siena in de klas van Maestro Oscar Ghiglia.

Dankzij haar buitengewone muzikaliteit, haar virtuositeit en haar vele eerste prijzen, werd zij uitgenodigd om op te treden en masterclasses te leiden op vele prestigieuze internationale gitaarfestivals. Sinds 2010 is zij medeorganisator van het Gitaarfestival Mikulov (Tsjechië).

Petra Poláčková is een gitariste met buitengewone capaciteiten, wat blijkt uit aanhoudende internationale erkenning.” (The American Federation of Musicians)

 

Maya Descheemaeker is een 21-jarige klassieke gitariste uit België, altijd op zoek naar klankkleuren om verschillende emoties mee uit te drukken. Al van jongs af aan wist ze dat ze wilde optreden en haar muziek met andere mensen wilde delen, een streven dat haar nooit heeft losgelaten.

Ze begon gitaar te spelen op 8-jarige leeftijd en studeerde later bij Robert Denies waar ze haar voorproefje kreeg van het klassieke gitaarrepertoire en verliefd werd. Op 18 jarige leeftijd begon Descheemaeker te studeren bij Johan Fostier en won sindsdien meerdere internationale prijzen in Spanje en Rusland. Momenteel studeert ze bij Johan Fostier aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (Nederland).


za 11 december 2021
20:00 - 22:00