https://www.twentsgitaarfestival.nl/

 

Welkom op het Twents Gitaarfestival 2021

Geachte vrienden van de gitaar en liefhebbers van gitaarmuziek,

Yes! We mogen weer. Van 22 t/m 24 oktober zal de 15e editie van het Twents Gitaarfestival dan eindelijk plaats vinden. Het festival zou oorspronkelijk afgelopen mei plaatsvinden, we hebben toen de competities online georganiseerd, maar hebben het besluit moeten nemen om de rest van het festival te verplaatsen. Gelukkig lijken de voorspellingen voor oktober een stuk beter. We hebben dit jaar gekozen voor een hybride opzet voor het grootste gedeelte van het programma. Dat betekent o.a. dat masterclasses bijvoorbeeld ook online te volgen zijn en een aantal activiteiten/concerten ook via een livestream te volgen zullen zijn.

Achter de schermen zijn we druk bezig met alle voorbereidingen. Ook dit jaar komen er 4 getalenteerde jonge gitaristen die deelnemen aan het EuroStrings exchange programma naar ons festival. Zij hebben allemaal afgelopen jaar een gitaarconcours gewonnen in Europa en zullen hier o.a. concerten en masterclasses geven. Daarnaast staat er een dubbelconcert gepland van de Poolse Matheusz Kowalski en de Spaanse Anabel Montesinos, van de fingerstyle gitarist, en tevens winnaar van onze fingerstyle competitie in 2019, Timo Brauwers en sluiten we af met een concert van het multi-etnische Göksel Yilmaz ensemble, waar de klassieke gitaar in verbinding komt te staan met andere culturele invloeden. In het voorprogramma speelt Jorrit Douwes.

Ook hebben we weer diverse interessante workshops. O.a. een singer-songwriter workshop, fingerstyle workshops en een workshop kampvuurgitaar. Voor kinderen die nog geen gitaar spelen, of net begonnen zijn, hebben we ook een speciaal programma. De ontdekkingsreis naar de gitaar met daarbij de mogelijkheid om aansluitend de gitaar uit te proberen tijdens de workshop gitaar voor beginners. Nieuw dit jaar is het open podium. Iedereen die gitaar speelt kan hier aan deelnemen, maar vol is vol. Daarnaast organiseren we een hele dag in samenwerken met EGTA voor gitaardocenten vanuit het hele land. De meeste activiteiten dit jaar zullen voor het eerst plaatsvinden in Kaliber Kunstenschool in Enschede. We zijn erg blij met deze samenwerking.

Vanaf 1 september kan je je aanmelden via onze website. Verder houden we u op de hoogte via onze website en onze social media kanalen (Facebook, Instagram).

Kerst Boersma (voorzitter)


vr 22 oktober 2021 - zo 24 oktober 2021
Hele dag