Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kristina Vårlid

14 april|20:15 - 22:00

Kristina Vårlid (geb. 1994) uit Stavanger, Noorwegen is al een internationaal geprezen klassieke gitariste na het winnen van verschillende concoursen en prijzen. Ze kreeg onder andere de 1e prijs in Antwerpen International Guitar Competition 2017, finalist en winnaar van de Koblenz International Guitar Academy Award op het Koblenz International Guitar Competition 2018 en finalist in Tokyo International Guitar Competition 2018. Ze werd in 2017 uitgeroepen tot de beste muziekstudent van Nederland toen ze het Grachtenfestival Conservatorium concours won. In 2018 werd ze onderdeel van de prestigieuze “Walk of Fame” aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Kristina is echt gefascineerd door de grote variëteit aan klanken die je met de gitaar kunt produceren en ze houdt ervan om haar beperkingen in dynamiek, sustain en kleuren te verkennen en te overstijgen. Als muzikante kijkt ze naar muziek met de gedachte dat alles mogelijk is, ze houdt ervan om nieuwe ideeën te ontdekken met haar creatieve benadering van haar repertoire en het haar eigen te maken.

Ze kreeg haar eerste gitaar toen ze 6 jaar oud was, en begon met lessen op 8 jarige leeftijd. In 2013 begon ze haar bachelor aan The Royal Conservatoire of Scotland studeren met professor Allan Neave, een jaar later ging ze verder aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, Nederland met Sabrina Vlaskalic als haar docent. Ze behaalde haar bachelordiploma in 2017 met het hoogste cijfer en cum laude. Ze vervolgde haar studie in Oslo met het kunstenaarsdiploma (diplomstudiet) aan het Noorse conservatorium bij professor Erik Stenstadvold en professor Otto Tolonen.

Kristina is zeer gepassioneerd over optreden en vindt het heerlijk om op het podium te staan waar ze een zeer sterke band met het publiek voelt. Ze heeft solorecitals gegeven in verschillende grote zalen, waaronder het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en de Universitetets Aula in Oslo. Ze heeft ook als solist opgetreden met het Bergen Philharmonic Orchestra en het Litouws Nationaal Symfonie Orkest. Ze heeft opgetreden op de nationale TV en radio in Nederland.

Haar debuutalbum “An Idea” is in mei 2019 uitgekomen bij het label Simax Classics en het heeft uitstekende recensies ontvangen. Momenteel geeft ze les aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Kristina speelt op een gitaar gemaakt door Andrés D. Marvi en treedt uitsluitend op met D’Addario snaren.

Gegevens

Datum:
14 april
Tijd:
20:15 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Theodorakapel
Theodorahof 20
Zwolle, Nederland