Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Luka Lovrekovic

24 maart|20:15 - 22:00

Luka Lovreković, geboren in 1995, begon op 8-jarige leeftijd gitaar te spelen. In 2019 studeerde hij af aan de Muziekacademie in Zagreb, waar hij studeerde in de klas van Krešimir Bedek. Hij volgde mastercursussen van gerenommeerde gitaristen als Manuel Barrueco, Lukasz Kuropaczewski, Xhevdet Sahatxhija, Carlo Marchione, Petrit Çeku, Paolo Pegoraro, Zoran Dukić, Judicaël Perroy, Lorenzo Micheli en anderen. Momenteel is hij student aan de Kunstuniversitat Graz in de klas van Lukasz Kuropaczewski.

Sinds het begin van zijn muzikale carrière is hij betrokken geweest bij vele culturele evenementen en concerten in Kroatië en in het buitenland. Hij is winnaar van talrijke prijzen op concoursen in Kroatië, België, Bulgarije, Duitsland, Italië, Polen, Spanje, Portugal en Nederland op festivals zoals Andres Segovia in Velbert, Viseu gitaarfestival, Groningen gitaarfestival, Brussels gitaarfestival, Papandopulo competitie etc.

Hij ontving de Oscar van Kennisprijs in 2017 van het Ministerie van Wetenschap en Onderwijs in Kroatië voor zijn artistieke prestaties, Dean’s award in 2019 van Academy of Music in Zagreb en Certificaat van Waardering van de stad Križevci in 2021.  Hij is ook winnaar van de wedstrijd georganiseerd door de Academie voor Muziek in Zagreb en de Ambassade van Spanje in Kroatië voor de beste vertolker van Spaanse muziek in 2016. Vanaf hetzelfde jaar is hij samen met Lovro Peretić en Ivan Šimatović lid van het bekroonde Trio Evocacion.

Gegevens

Datum:
24 maart
Tijd:
20:15 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Doopsgezinde Kerk
Oude Boteringestraat 33
Groningen, Nederland