Modern Brazilian Guitar …

     with Nelson Latif & Bosco Oliveira

Nelson Latif speelt akoestische gitaar en “cavaquinho”, een klein, ukelele-achtig Braziliaans snaarinstrument. Hij is van de generatie musici van de jaren ‘80 van São Paulo. In zijn muzikale opleiding lag het accent op de typisch Braziliaanse “choro” en de jazz. In de loop der tijd heeft hij een unieke eigen stijl op de gitaar ontwikkeld, met de techniek van de klassieke gitaar en de vele invloeden die hij in de loop van zijn carrière heeft opgepikt. Zijn melodische lijnen zijn sterk beïnvloed door bebop en de Braziliaanse syncopische ritmes. Maar ook de virtuoze techniek van de flamenco is een belangrijk deel van de stijl van Latif.

João Bosco de Oliveira is geboren in Brasilia. Hij begon met gitaarspelen op zijn 8e. Hij studeerde aan de Escola de Música de Brasília en aan de Universiteit van Brasília, waar hij in 1992 slaagde. Bosco heeft deelgenomen aan diverse internationale gitaarconcoursen en heeft er ook een aantal gewonnen. Zijn optredens door heel Brazilië oogsten altijd weer lovende recensies. Bosco is coördinator van de afdeling klassiek gitaar aan de Escola de Música de Brasília, waar hij lesgeeft sinds 1993. Qua stijl weet hij Flamenco op fascinerende wijze te combineren met de Braziliaanse muziek. samen met Nelson en Rafael dos Santos vormt hij Trio Barú, een trio wat optredens verzorgt over de hele wereld.

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de ‘geheimen’ van de Braziliaanse swing, de techniek, het ogenschijnlijke speelgemak en laten we vooral het plezier in het spelen niet vergeten, dan is een workshop met Nelson Latif & Bosco Oliveira een must!

In de workshop die zij gaan verzorgen staat de Moderne Braziliaanse Gitaar centraal. De keuze hiervoor is het feit, dat hierin Europese klassieke muziek, jazz-improvisatie, flamenco-invloeden en Afrikaanse ritmes met elkaar zijn versmolten. Voor al deze stijlen is dan ook aparte aandacht. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor met name de rechterhand-techniek, omdat dit de ‘emotionele’ hand is. Uiteraard heb je links een goede techniek nodig, maar de echte emotie in het spel komt via de rechterhand!

Datum          : Zondag 25 oktober 2015

Tijd              : 13.00 – 15.30 uur Workshop. Nazit tot 16.30u

Kosten          : EGTA leden vrij, niet leden en introducés €10

Locatie         : Theater aan de Slinger, De Slinger 40, 3995 DE, Houten

https://www.theateraandeslinger.nl/contact/