Codarts Master in Music TherapyVoor degenen die hun werkveld mogelijk willen uitbreiden in deze richting,  kan onderstaande info van belang zijn:

Op Codarts, hogeschool voor de kunsten in Rotterdam, start in september 2016 een nieuwe internationale Master in Music Therapy.

Naast de al bestaande master danstherapie is door Codarts een master muziektherapie ontwikkeld.

Deze opleiding is parttime en post-experience (min 2 jaar werkervaring) en richt zich op muziektherapeuten, muziekdocenten en musici die hun vak willen verdiepen en/of hun werkveld willen verbreden. Het curriculum wordt in samenwerking met Anglia Ruskin University in Cambridge ontwikkeld en zal internationaal zijn qua orientatie, zowel wat samenstelling studenten als docenten team betreft. Prof. Helen Odell Miller is consultant voor het programma. De voertaal is Engels.

Het curriculum van het arts-based programma biedt theorie, methoden, klinische opleiding en onderzoek. Kernthema’s zijn musicianship skills, improvisatie, receptieve en actieve muziektherapie methoden, muziekpsychologie, literatuurstudie en practice-based onderzoek. Het Codarts conservatorium biedt mogelijkheden voor interdisciplinaire samenwerking en masterclasses door internationale gastdocenten. Dans en muziektherapie studenten werken multidisciplinair in theoretische vakken.

Meer informatie is te vinden in deze flyer en op de website  www.codarts.nl , http://www.codarts.nl/programmes/music/master-in-music-therapy/  en bij Meertine Laansma, coordinator muziektherapie, mlaansma@codarts.nl.