Beste collega’s,

Ik denk dat niemand mij zal tegenspreken wanneer ik zeg dat het coronavirus ons heeft overvallen.
En dan bedoel ik vooral de snelheid, 29 februari was ik nog bij een gitaarconcert in de kleine zaal, twee weken later was er een “lockdown”.
Ook ik heb mijn praktijk gesloten, tot nu toe geef ik aan de meeste van mijn leerlingen videolessen via “teams”, tot dat bewuste moment wist ik niet eens van het bestaan van zo’n app.
Moet wel zeggen dat het je dwingt tot “ondernemen”, ik heb bijvoorbeeld een cameraatje merk “Zoom” die je ook als webcam kunt gebruiken, ooit aangeschaft, nooit veel mee gedaan, tot dat moment waarop je ontdekt dat het apparaatje heel handig is. Het heeft goed geluid en een “groothoek” beeld.

Maar goed hoe nu verder als Egta, we hadden natuurlijk allerlei plannen en die hebben we nog steeds. Maar deze crisis dwingt ons nu om veel van deze plannen uit te stellen, voorlopig tot het begin van het volgende seizoen. Dat is zeker zo voor het “jeugd solo concours”. Wel is er echter afgesproken dat je nog gewoon materiaal, geluids- en video-opnames kan blijven inzenden.
Wij zullen dat dan beoordelen en er ook een uitslagmoment aan verbinden.
Wat betreft El Maestro hebben we plannen om in ieder geval nog dit seizoen een digitale uitgave te maken we streven dan dit voor (datum) te publiceren.

Tevens willen wij een forum voor leden, adspirant-leden en belangstellenden opzetten op onze Egta site.
Je moet daar dan met vragen aan de vereniging maar ook in het algemeen terecht kunnen.
Wanneer er ideeën zijn over hoe zo iets op te zetten en te organiseren houden wij ons van harte aanbevolen.
De docenten dag willen we organiseren op een dag rond de herfstvakantie indien dit dan weer mogelijk is.

Tot zover deze “update” in verband met het virus.
Ontwikkelingen gaan overigens snel want inmiddels kunnen we wel, zij het met restricties weer aan de slag. Ik ga dat komende week zeker weer doen, met al mijn leerlingen: één tegelijk en geen ouders of vriendjes of bekenden in de praktijk.

Graag horen wij als bestuur iets van jullie, de leden, ik wil graag kennis “delen”, dus wanneer je iets wilt vragen over de camera, stel de vraag, wordt ik blij van, of wanneer je iets wilt vertellen over jouw ervaringen ergens mee, kom er mee, positief of negatief maakt niet uit.

Ik wens jullie allemaal wat de crisis betreft heel veel vindingrijkheid toe.

Met vriendelijke groet,

Cees Bijster