Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jeugd Gitaarensemble Festival TIJDREIZEN

13 april | 12:00 - 17:00

Op zaterdag 13 april is het jaarlijkse Jeugd Gitaarensemble Festival. Het thema dit jaar is ‘Tijdreizen’. Tientallen gitaristen uit verschillende ensembles en gastdeelnemers komen samen voor een muzikale dag met workshops en optredens. Bezoek en deelname aan het festival zijn gratis voor jongeren t/m 18 jaar. Toegangsprijs voor publiek (vanaf 19 jaar) is €10 voor de hele dag.

Muziek en tijd zijn natuurlijk sterk verbonden: denk aan muziek door de eeuwen heen, en tijd als onderwerp voor composities en popmuziek. Maar ook aan timing, ritme, dynamiek, en de stilte tussen de noten.

GASTDEELNEMERS welkom: jonge gitaristen zijn van harte welkom om mee te doen met de workshops en te komen luisteren naar optredens. Heb jij leerlingen die klassiek gitaar spelen, noten lezen, en het samenspelen met andere gitaar-enthousiastelingen willen ervaren? Motiveer ze dan mee om mee te doen met het grote samenspelmoment, waarin we met elkaar twee leuke stukken repeteren, namelijk Eight Days a Week en Surface of the Sun.

Ook zijn jouw leerlingen welkom om mee te doen met de bewegingsworkshop, waarin krijgskunstenaar Xander Barel met alle deelnemers een aantal leuke oefeningen doet om ontspannen, aandachtig en soepel te leren bewegen (ervaring is aboluut niet nodig: toegankelijk voor iedereen!).

Je kunt jouw leerling(en) AANMELDEN door een mailtje te sturen naar artistiek leider Marion Schaap: marion@gitaarorkest.nl.

BLADMUZIEK en OEFENVIDEO’S zijn te vinden op de event website: https://www.gitaarorkest.nl/event/jeugd-gitaarensemble-festival-tijdreizen/

Dagprogramma:

12.00–12.30 Optreden Gitaarorkest Ponticello & Gitaarensemble De Ontdekking
13.00–13.45 Groot Samenspelmoment o.l.v. Peter Constant: IEDEREEN
14.15–15.00 Workshop Bewegen o.lv. Xander Barel: IEDEREEN
15.30–16.00 Optreden Nederlands Jeugd Gitaarorkest (NJGO)
16.30–17.00 Optreden Noord NL Jeugd Gitaarensemble

De Wegwijzer heeft een gezellige horeca gelegenheid voor drankjes, lunch en versnaperingen.
Fotografie: Maria Timofeeva

Gegevens

Datum:
13 april
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.gitaarorkest.nl/event/jeugd-gitaarensemble-festival-tijdreizen/

Locatie

De Wegwijzer
Makassarweg 80
Almere, 1335 HZ
+ Google Maps

Organisator

Stichting Gitaarorkest Nederland
Telefoon
+31628977505
E-mail
esther.voort@gmail.com
Bekijk de site van Organisator